Khamis, 23 Jun 2011

Teh O Ais 60sen

salam..sehari dua ni rase mcm rajen pulak hapdet blog..semenjak kene bawak laptop sndiri gi opis gara2 desktop ku kne bagi kt klinik. terpaksa la guna yg peribadi..huhuuu...

Percaya tak korang kl aku kte zaman skarang ade lagik air teh o ais harga 60 sen.. milo ais pulak 80 sen. zaman smua harga barang naik, tp ade lagik yang jual dengan harga mcm ni..aku igt harga macam tu masa aku zaman2 skolah dulu..ade la dalam namblas taon yang lepas.. sungguh aku tak tipu ni.. kalo la die de pamer harga minuman kat kedai tu, sumpah aku amek gambar..tp sayangnye xde la pulak..

alkisahnye, pagi tadi aku kuar gi operasi ngan apismate aku..ade la dalam 12 orang..da abes round 1 tempat, ktorang pn gerak la gi minum..singgah la kat kedai makan tu a.k.a warung.. sume doblas org ni minum..ade yg makan kuih la, roti canai la,,keropok la.air dah mcm2 dah..tengah2 dok minum tu, tuan kedai tu antor ais kosong..ingatkan ade yang order, ghopenye makcik tu bagi saje, sape2 yang nak..da abes makan minum tu, ktorang panggilla makcik tu..die pon kire2 sume, ais kosong tu memang x kire da.. dengar die kire terkejut sume orang, teh o ais 60 sen..biar btol mcik ni...kawan aku minum milo ais, harga 80 sen je..kalo kat kedai lain, milo ais rm1.50 dah..aku ngan kawan aku da terpinga-pinga dah dengar harga..biar btol...sume skali 12 orang tu, jumlah die RM15.90, tp mcik siap bagi diskaun lagik 90sen tu..so, jadi RM15.00 je la.. kuar je dari kedai tu, kawan aku da gelak2 sebab tak percaya, zaman hrga barangnaik, ade lagik yang jual harga tu..

kalo korang nak tahu, harga makanan kat terengganu ni dah mahal gile tau..aku pernah sarapan pagi untuk 4 orang, kena RM25..tapi bile 12 orang makan, kena RM15, macam 1 keajaiban berlaku...

2 comments:

~pRinCesS stOrY~ berkata...

sebab dia tau yg minum tu org kesihatan.... takut kedai dia lak kena rush.. ngeh3...

lavender ungu berkata...

hahaaa..ye kot...tp kn, time tu ktorg sume pkai bj biase je..xpkai uniform pn..huhuuu.. Agaknye mke ktorg ni ade cop kesihatan kot...hahaaa...

 
Blogger Templates by Wishafriend.com