Sabtu, 27 Oktober 2012

Chicken Grilled ala Korean BBQ

pagi tadi buat sarapan ringkas je.. xnak makan berat2.. kesnya berat aku dah naik.. BMI aku dah cecah pre obes.. oh tidakkkk.. ngeri aku nak taip perkataan tu.. tengok dalam peti ada isi ayam yg dah dihiris nipis siap2.. boleh buat chicken grilled. tapi nak buat sos blackpepper ade bahan x cukup.. teringat pulak pernah terbaca resepi BBQ ala korean.. tapi dorang guna daging.. aku taram pakai ayam.. hehheee.. pastu aku adjust2 ikot selera aku.. jadi la jugak.. cuma aku x tabur bijan sebab aku x malas nak sangai.. hehheee...

Resepi

Bahan2: (sukakatan main agak2 je)
- kepingan dada ayam
- kicap soya cair/ kicap jepun
- lada hitam
- gula
- bawang putih
- gula
- minyak bijan

Cara-cara:
-perap ayam dengan semua bahan.. perapan tu mestila agak manis sikit sebab ni kite ratah je kan. kalo masin takut x lalu nak makan.
- grilled atau masak ataa non stick pan sehingga ayam tu masak.
- boleh tabur dengan bijan yg dah disangai terlebih dahulu kalo suka..
- hidang panas2.. boleh makan macam tu je ataupun wrap dengan daun salad kemudian makan..


1 comments:

Hasrina berkata...

boleh cuba ni,yum

 
Blogger Templates by Wishafriend.com