Selasa, 16 Oktober 2012

TVS

Hari ni pepagi lagi aku dah tercongok kat kaunter klinik pakar.. Aku ingatkan aku ni kire orang yang terawal la ka. Awal la sangat, bile aku sampai je tengok2 orang dah beratur panjang gile dh.. tu untuk ambik no je.. Belum tunggu untuk daftar lagi.. Padahal aku sampai belum pukul 7.30pagi pon lagi.. Aku kena ada kat O&G clinic before 8.00am.. Sebab hari selasa doc xde.. ramai yang visit ward & pi operation room. so, kalo pi awal2 sempat la dorang call doc untuk wat TVS tu sebelum doc pi wad & OT..

Pukul 8.00am aku dah ade kat gynea.. kebetulan aku sampai ade sorang doc yang masuk kejap.. so aku xyah la nak tunggu dorang call doc.. terus boleh buat TVS.. Memang ngeri skit buat tvs sebab aku ade pengalaman doc wat tvs kat aku dengan kasar,, memang sakit.. Tapi kali ni doc laen.. Alhamdulillah, lembut je die wat keje.. so x sakit..

Lepas die godek2 tu, die cam mengeluh sikit. aku dah rasa x sedap hati.. kenapa ni.. jangan bagitau kata aku ada pape masalah.. memang siyes time tu cuak sangat. Doc pusing screen menghadap aku.. kat screen tu nampak la bulat2 besar dalam 2 or 3 biji macam tu.. aku dah sengih2 kejap.. tapi sengih2 aku tak lama bila doc cakap yg ni telur yang dok kat ovari sebelah kiri.. kalo sebelah kiri memang x boleh la sebab aku kan pernah ectopic. (baca kat sini). Doc tunjuk pulak sebelah kanan. Tapi aku tak tahu apa yang aku nampak.. x serupa langsung dengan yang sebelah kiri tu.. Doc cakap yang ni nampak kabur2 je.. lame die godek2 sebelah kanan. Pastu bru die bagitahu yang sebelah kanan telur x besar.. 10mm je.. die nak 14mm untuk CD12.. dah la ade sebijik je.. dengar je tu, aku terus rasa down sesangat.. Aku rasa nak menangis tapi air mata tak keluar.. aku rasa nak menjerit tapi suara macam tersekat.. aku rasa sakit sekali dalam dada aku.. aku turun dari katil dengan langkah yang tak bermaya langsung.

Pegi jumpa doc balik.,. Doc terang lagi sekali keadaan aku.. aku masa tu macam di awang-awangan.. suara doc tu macam angin je lalu kat telinga aku. doc bagi clomid 100mg/day lagi, acid folic dan aku kena datang untuk suntikan gonal f pulak untuk next cycle. puregon doc x bg dah sebab aku macam tak respon pada ubat tu..

Pegi farmasi ubat,.. masa tengah tunggu, aku hantar msg kat hubby bagitahu bu;lan ni xleh buat lagi.. tahan sebak je aku masa tu.. xde respon pon dari en hubby..dah dapat ubat, terus balik ofis..

Sampai ofis, bagitahu hubby lagi sekali.. rupanya msg yang aku hantar x delivered kat die.. masa tu terus airmata laju je turun.. sedih sangat,.. hubby cakap xpe la.. belum rezeki.. mungkin bulan depan tuhan nak bagi kembar terus ke.. Aminn... kalo macam aku lah orang yang paling seronok.. hari ni bekerja tanpa perasaan. Mood xde.. aku rasa down sangat..

2 comments:

aquagugurl berkata...

sabar yea,awak..betul tu,mana tau masin mulut husband awak..bulan depan Allah nak bagi kembar terus..insyallah,kalau dah sampai rezeki kita pasti Allah akan bagi..so cheer up,gal..

Bunga Lily berkata...

menitis air mata bile habis baca

 
Blogger Templates by Wishafriend.com