Rabu, 13 Julai 2011

:: ImpianKu ::

Korang ade impian tak? ape impian korang ek..aku nak share impian aku dari dulu lagi ngan korang semua. sape2 yang mengaku takde impian, sila campakkan diri korang kat sungai.. even budak tecik pun ade impian tau.. Impian ni, cita-cita atau ape yang korang nak sangat dalam hidup korang..eh, betul ke tu maksud impian eh.. ape2 je la ek..nanti korang gi belek dalam kamus dewan, carik maksud impian tu kalo korang tak tahu..

ok, back to my story... aku dari skolah lagi bercita-cita nak bukak butik n saloon.. masa skolah tu aku jahil sikit..nak bukak butik fesyen ikut arus kemodenan..bila aku dah besar sikit, dah tahu dosa pahala, tak jadik la..aku nak bukak butik fesyen muslimah.. sebabnye, aku rase susah sangat nak carik fesyen muslimah yang menutup aurat yang kena ngan jiwa muda aku. fesyen remaja tapi menutup aurat.. memang kat terengganu tak banyak butik macam ni. aku nak jual blouse, seluar,, skirt labuh, tudung (shawl dsb), inner dan extender. saloon aku x jadik la bukak sebab muka aku sendiri macam permukaan bulan je. ade ke orang nak khidmat aku nanti. huhuu..

tapi kan, aku takde modal besar nak bukak butik tu, plus takde pengetahuan n peluang.. aku berharap sangat satu hari nanti impian aku ni jadi kenyataan. manala tahu kan..rezeki masing-masing.. walapun aku dah ade kerja tetap sekarang, tapi mempunyai butik pakaian sendiri tetap jadi impian aku..

korangnye impian ape yek? kongsi la..

2 comments:

fahmie firas berkata...

insyaAllah doa untuk akak..
kalau free jemput singgah ke blog saya. your comments are most welcomed.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

lavender ungu berkata...

hehee.. tq ye..

 
Blogger Templates by Wishafriend.com